Alexandre Dumas

{RO} Regina Margot – Alexandre Dumas

1. “O, ce plăcut e să-ţi odihneşti mintea cu ajutorul inimii, nu-i aşa? Şi apoi, după nebunie, să zâmbeşti!”

2. “Când iubeşti cu adevărat, trebuie să iubeşti până la moarte!”

3. “Nenorocită viaţă! Mereu lucruri neobişnuite, niciodată pământ sigur sub picioare! Când te bălăceşti în apă până la gât, când pluteşti deasupra norilor! La mijloc, niciodată!”

4. “Cheia enigmei pe care o caută de trei mii de ani încoace toţi filozofii lumii: să nu întrebi niciodată o femeie de ce iubeşte; mulţumeşte-te să o întrebi:’Mă iubeşti?’ ”

5. “Nimic nu le scapă muribunzilor din ce gândesc despre ei cei din jurul lor.”

6. “Noi, femeile, suntem atât de păgâne, că atunci când e vorba de secte, le îngăduim pe toate, iar când vine vorba de Dumnezeu, credem în mai mulţi.”

7.  “Prietenia este o stea, pe când dragostea… dragostea nu este decât o lumânare. O să-mi spui că există mai multe tipuri de lumânări, şi că printre ele sunt unele mai bune; cea trandafirie e cea mai bună, dar oricât de trandafirie ar fi lumânarea, tot se topeşte, pe când steaua străluceşte mereu.”

8. “Există chei care deschid uşi pentru care nu sunt făcute.”

9. “Un adevărat îndrăgostit nu se simte fericit decât atunci când o vede sau o ţine la piept pe fiinţa iubită, şi suferă când ea este departe.”

10. “Numai ura poate să facă tot atâtea prostii ca şi iubirea.”

11. “Unele poveri sunt prea grele pentru a putea fi purtate de anumiţi oameni.”

12. “Aşteptare, aşteptare! Toată înţelepciunea omenească e cuprinsă în acest singur cuvânt. Cel mai mare, cel mai puternic şi cel mai iscusit e cel care ştie să aştepte!”

Contribuitor: Laurentzyu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *