Cella Serghi

{RO} Panza de paianjen – Cella Serghi

1. “Tu ai atata sensibilitate ! Nu-ntelegi ca merita sa traiesti pentru ca sa vezi cum cad frunzele si cum apar mugurii, pentru o zi in care e soare, pentru alta in care ploua ?”

2. “Intre privirile si buzele lor nu mai era loc pentru nici o intrebare, nici un gand, nici o teama. Toata viata am aspirat sa iubesc o fiinta cu o dragoste absoluta, echivaland cu credinta care transcende ratiunea din care s-a nascut si care exista apoi din propria ei viata. Actul dragostei nu devine un deliciu senzual, ci un extaz, care face sa dispara diferenta intre doua fiinte. Amantii care cunosc asta intalnesc echivalentul mortii si al poeziei. ”

3. “Sunt fericit, Voica .” ” Ce inseamna sa fii fericit, Victor ?” ”Sa fiu cu tine. Sa mi se para ca tot ce ma inconjoara esti tu, este al nostru. Sa vrei sa imparti toate emotiile si bucuriile si toate lacrimile cu iubita ta… sa nu vrei sa vezi fara ea o picatura de ploaie, pe o frunza. Sa nu vrei sa simti sub talpile goale roua diminetii, infiorarea amurgului…”

4. “Frumoase clipe !” ”Da, sunt clipe care te despagubesc de toate infrangerile si te fac sa vezi ca viata e totusi frumoasa !”

Contribuitor: Ramona

4 Comments

 • Ramona

  Asa-i…:-(, citatul 3 este din romanul ” Iubiri paralele ” de Cella Serghi, intitulat initial “Fetele lui Barota “… Regret, Andreea, n-a fost cu rea intentie… 🙁

 • Anarhie literară

  “Totul în viaţă e să ai răbdare.”

  “… Ce bine e să nu fii îndrăgostit, să nu aştepţi pe nimeni,să nu aştepţi nimic.”

  “Fericirea nu e euforia, vârtejul, beţia , senzualitatea difuză, camuflată în atâtea învelişuri poleite de o poezie falsă?! “

  “… dacă joci la loterie, poţi să câştigi sau să pierzi.Dar dacă nu joci …”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *