Mircea Cartarescu

{RO} Frumoasele straine – Mircea Cartarescu

1. “Nimeni nu iese din propria viata curat. Toti purtam cu noi traumele, nefericirea, ofensele, esecurile, nedreptatile, adversitatea celorlalti.Cei mai buni dintre noi incearca sa nu perpetueze raul, sa nu-ntoarca asupra altora, la randul lor, raul care li s a facut. Dar fiecare ne torturam pe noi insine amintindu ne in detaliu, cu o claritate halucinanta, in atatea nopti fara somn, episoade din viata noastra in care raul si perversitatea au trumfat.”

2. “Iar acum, la Paris, pe cand ne-ndreptam in grup catre un restaurant argentinian, pe un vant violent care scotea scartaituri din platanii dezgoliti insirati de-a lungul bulevardelor, ma gandeam ca noi, scriitorii de duzina din Belle Etrangeres, vom fi candva, mai repede chiar decat credem, istorie literara ca toti cei de dinaintea noastra.”

3. “Dupa ce am terminat in acea seara cu numaratul banilor, m am simtit deodata atata de singur si de nenorocit, ca dac-as fi avut o sticla de whisky (o femeie? o seringa cu speed?), poate ca as fi recurs la solutia rockerilor, pana la urma, intampla-se ce s-s-ntampa. In loc de astea, am tras repede un svung de Nabocov, pana mi-a cazut cartea din mana si am adormit cu lumina aprinsa…”

4. “FUCK THE REST, I’M THE BEST”

Contribuitor: Ciprian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *