Andre Maurois

{RO} Climate – Andre Maurois

1. „Bărbaţii îşi dezvăluie sufletul pe zone succeşive, aşa cum femeile îşi dezvăluie corpul.”

2. „Greşesc aceia care spun că dragostea e oarbă ; adevărul e că dragostea-i indiferentă la defecte sau slăbiciuni – pe care le vede foarte bine – când îşi închiuie că a găsit într-o fiinţă acel ceva ce-o interesează mai mult decât orice şi care, de cele mai multe ori, nici nu se poate defini.”

3. „Dragostea, după mine, are nevoie de un climat cald, mângâios, pe care mi l-a refuzat.”

4. „În fapt, singura mea ocupaţie a fost să urmăresc o fericire absolută la care credeam că pot ajunge cu ajutorul femeilor ; nu există ceva mai iluzoriu. Iubirea absolută nu există, cum nu există o guvernare perfectă, şi oportunismul inimii este singura înţelepciune sentimentală. Mai ales trebuie să eviţi a te complace într-o anume atitudine. Sentimentele noastre sunt prea adesea statuile sentimentelor noastre.”

5. „În fond, o femeie cu adevărat îndrăgostită, n-are personalitate ; ea spune că are, încearcă să îi facă pe alţii să creadă, dar nu-i adevărat. Încearcă să ghicească ce fel de femeie doreşte bărbatul iubit să găsească în ea, ca să devină femeie dorită…”

6. „Lucrul cel mai important pe care l-am înţeles de un an încoace e că, dacă iubim cu adevărat, nu trebuie să dăm prea mare importanţă faptelor acelora pe care îi iubim. Avem nevoie de ei, ei sunt singurii care ne ajută să trăim, într-o anumită « atmosferă » (prietena ta Helene spune « climat » şi cuvântul e foarte potrivit) de care nu ne putem lipsi.”

Recenzie Climate

2 Comments

  • Mrs Dalloway

    ”Adevărul este că un bărbat, stăpânit de o mare pasiune, atrage femeile tocmai în clipa când o dorește cel mai puțin. Obsedat de o alta, chiar dacă din fire e sentimental și delicat, devine indiferent și brutal. Nefericit cum e, i se întâmplă să se lase ispitit de cea dintâi inimă ce i se oferă. Dar abia a cunoscut-o, și se și simte plictisit, lucru pe care nu-l ascunde. Fără voia lui, și fără știrea lui, e prins într-un joc din cele mai îngrozitoare. Devine primejdios și cucerește femeile numai pentru că a suferit o înfrângere amoroasă.”

  • Margeluta

    “Farmecul persoanelor intalnite inatia oara iti insufla speranta ca te-ai putea schimba pentru ele, negand un trecut pe care l-ai fi vrut mai fericit.”

    “Viata ne invata pe toti ca in dragoste e usor sa fii modest. Uneori plac cei mai putin inzestrati, iar altii mai seducatori nu reusesc.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *