Marin Sorescu

{RO} Trei dinti din fata – Marin Sorescu

1. “Viaţa e o tentativă de omor.”

2. “Fii, domnule, îngăduitor cu dobitocii, nu-ţi pune sufletul pe masă, că se şterg cu el la nas, crezând că e faţă de masă.”

3. “- Auzi, uite care e chestia, continuă ea… mă rog, e interesant ce spui, ăsta e omul tău, alesul inimii, cu ăsta defilezi! Aşa sunt toţi la început, superinteresantisimi, nişte “enigme ne’splicate”, ciudăţeniile pământului, munţi de calităţi, piscuri de caracter. Da, da, umpluţi cu calităţi, tocate mărunt, ca să încapă cât mai multe. Ardei umpluţi cu uraniu; guşti un pic şi ţi se pare că iei foc, te faci avion cu reacţie, te aruncă în stele. Buun! Aşa e la început Dar trebuie să depăşim începuturile, care ne omoară, dragă. Până la urmă, când te-ai dezmeticit, vezi că toţi sunt nişte porci.” (Ruxandra)

4. “Ce e foarte ciudat, izbucni ea, o femeie probează o rochie până o înnebuneşte şi pe croitoreasă cu mofturile şi ajustările, iar, când să se mărite, merge aşa cu ochii închişi. Păi, să nu le iei la palme? (…) Pentru că, din cauza asta, se întâmplă cele mai mari drame; de aceea atâtea divorţuri…”

5. “… ca să vezi că sunt bune şi discuţiile chiar cu dobitocii.”

6. “Omul e un material moale, în care se poate lucra, poţi să-l modelezi, mai ales femeia poate fi modelată…”

7. “Meritam una ca asta. Cred că oamenii întâlnesc în viaţă întotdeauna ceea ce merită. Nu ce ar dori ei, ci ceea ce merită, şi, dacă au destul cap să tragă învăţăminte, totul are un sens.”

Contribuitor: Sanda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *