Gabriel Garcia-Marquez

{RO} Povestea târfelor mele triste – Gabriel Garcia Marquez

1. „Nimeni să nu se amăgească la gândul că va dura ce-şi doreşte mai mult decât tot ce a fost.”

2. „A fost ceva nou pentru mine. Nu cunoşteam vicleşugurile seducţiei şi veşnic îmi alesesem la întâmplare iubitele de o noapte, mai curând luându-mă după preţ decât după farmecele lor, şi făcusem dragoste fără dragoste, pe jumătate îmbrăcaţi, de cele mai multe ori, şi întotdeauna pe întuneric, pentru a ne închipui că suntem mai buni. În noaptea aceea am descoperit plăcerea de necrezut de a contempla trupul unei femei adormite fără îmboldirea dorinţei sau opreliştile pudorii.”

3. „Casa, ca orice bordel în zori, era tot ce poate fi mai aproape de paradis.”

4. „Solemn, de parcă tocmai ar fi descoperit acest adevăr, mi-a spus: Lumea înaintează. Da, i-am răspuns, înaintează, dar învârtindu-se în jurul soarelui.”

5. „Astăzi ştiu că nu a fost o nălucire, ci încă un miracol al primei iubiri din viaţa mea aflate abia la nouăzeci de ani.”

6. „ (…) Şi încheie pe un ton serios, din tot sufletul: Să nu mori fără să vezi cât de minunat e să ţi-o tragi din dragoste.”

Contributie Alex Chimu

One Comment

  • anndreita

    “Memoria bătrânilor slăbeşte pentru lucrurile care nu sunt esenţiale, dar că rareori dă greş pentru cele care ne interesează cu adevărat.”
    “Adolescenţii generaţiei mele, luaţi de valurile vieţii, au uitat cu desăvârşire de iluziile viitorului, până când realitatea i-a învăţat că viitorul nu era aşa cum îl visau şi au descoperit nostalgia.”
    “Vârsta nu e cea pe care o ai, ci aceea pe care o simţi.”
    “Sexul e consolarea care-ţi mai rămâne când nu-ţi ajunge dragostea.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *