Paulo Coelho

{RO} La raul Piedra am sezut si-am plans – Paulo Coelho

1. “Noi toţi am avut parte de o asemenea experien¬ţă în viaţă. Noi toţi, la un moment dat, ne am spus printre lacrimi: „Sufăr din cauza unei iubiri care nu merită.” Suferim deoarece ne imaginăm că dăm mai mult decît primim. Suferim deoarece dragostea noastră nu este recunoscută. Suferim pentru că nu ne putem impune propriile noastre reguli.”

2. “LA RÎUL PIEDRA … am şezut şi am plîns. Legenda povesteşte că tot ce cade în apele acestui rîu – frunzele, insectele, penele păsărilor – se preschimbă în pietrele din albia lui. Ah, ce n aş da să mi pot smulge inima din piept şi să dau cu ea de a azvîrlita pe firul apei, şi atunci nu m ar mai încerca nici durere, nici dor, nici amintiri. “

3. “Fie ca lacrimile să mi curgă atît de mult, încît iubitul meu să nu ştie niciodată că într o zi am plîns de dorul lui. Fie ca lacrimile să mi curgă atît de mult, încît să pot da uitării rîul Piedra, mînăstirea, biserica din Pirinei, ceaţa, potecile pe care le am bătut împreună.”

4. “Iubirea ne face poate să îmbătrînim înainte de vreme şi ne reîntinereşte cînd tinereţea s a dus. Cum să nu ţi aminteşti însă momentele acelea? Tocmai de aceea scriam, ca să mi prefac tristeţea în nostalgie, singurătatea în amintiri”

5. “Pentru ca atunci cînd îmi voi fi terminat de povestit mie însămi povestea asta, să mi o pot azvîrli în Piedra “

Contributie Stefy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *