Amelie Nothomb

{RO} Dictionar Robert de nume proprii – Amelie Nothomb

1. „Atitudinea băieţilor faţă de pionierele sutienului era ambiguă: trăgeau cu ochiul la ele, vorbind totodată despre ele cu dispreţ. Este, de altfel, un obicei pe care sexul masculin îl păstrează toată viaţa: el calomniază în gura mare tot ceea ce îi bântuie obsesiile masturbatorii.”

2. „Plectrude îşi spuse că şi asta însemna să te desparţi de copilărie: să nu te mai bucuri de apropierea Crăciunului.”

3. „Fiecare fiinţă are, cu siguranţă, în universul a tot ceea ce a fost scris, o operă care o va transforma în cititor, dacă destinul va favoriza acea întâlnire. Căci, în privinţa cărţilor este încă şi mai adevărat ceea ce spune Platon despre jumătatea iubită şi iubitoare pe care ne-o căutăm, despre acel altul care se află undeva şi pe care trebuie să-l găsim, fiindcă altminteri rămânem neîmpliniţi până în ziua morţii.”

4. „Asasinatul poate fi comparabil cu actul sexual prin aceea că adeseori este urmat de aceeaşi întrebare: ce să faci cu corpul? în cazul actului sexual te poţi mulţumi cu faptul de a pleca. Crima nu permite însă această facilitate. De aceea şi pentru acest motiv constituie o legătură mult mai puternică între fiinţe.

Recenzie Dictionar Robert de nume proprii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *